Υπηρεσιες

Φροντιστες/τριες για Ατομα με Kινητικα Προβληματα η Αναπηριες

Οι φροντίστριες μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες ώστε να αντιμετωπίσουν τις σωματικές τους ανάγκες.

Τα προβλήματα κινητικότητας και οι αναπηρίες επηρεάζουν τη συναισθηματική κατάσταση των ανθρώπων. Για παράδειγμα, τα άτομα αυτά ενδέχεται να βιώσουν διάφορα συναισθήματα όπως πόνο, δυσφορία, άγχος ή φόβο ή να έχουν ανησυχίες μήπως απομονωθούν ή χάσουν την ανεξαρτησία τους. Μπορεί, επίσης, να αισθανθούν ότι γίνονται “βάρος” για την οικογένεια και τους φίλους τους. Τα προβλήματα κινητικότητας και οι αναπηρίες μπορεί επίσης να προκαλέσουν κατάθλιψη. Επιπρόσθετα, άτομα με τέτοια προβλήματα είναι πιθανόν να χρειάζονται βοήθεια με δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους.

Τα προβλήματα στις αρθρώσεις, οι αλλαγές στο βάδισμα, η μυϊκή αδυναμία και ο πόνος είναι μερικά από τα πράγματα που προκαλούν αλλαγές στο σώμα ενός ατόμου. Τέτοιες αλλαγές είναι πιθανό να επηρεάσουν την ισορροπία και την κινητικότητα ενός ατόμου. Η αστάθεια, η δυσκολία στο να καθίσουν σε μια καρέκλα ή να σηκωθούν απ’ αυτήν και η μετακίνηση μέσα στο σπίτι είναι μόνο ορισμένα απλά παραδείγματα προβλημάτων κινητικότητας. Οι αναπηρίες από την άλλη μπορεί να είναι σωματικές (π.χ. να έχουν προκληθεί από ατύχημα ή να υφίστανται λόγω μυϊκής ή νευρολογικής δυσλειτουργίας), αισθητικές (π.χ. τύφλωση ή κώφωση) ή νοητικές (δλδ να έχουν προκληθεί από εγκεφαλική βλάβη).

Οι φροντίστριες βοηθούν αυτά τα άτομα, παρέχοντάς τους προσωπική φροντίδα και σωματική στήριξη στην άνεση και στην ασφάλεια του σπιτιού τους. Μπορούν να παρέχουν βοήθεια σε θέματα καθημερινής διαβίωσης όπως: μαγείρεμα, ψώνια, χορήγηση φαρμάκων, επισκέψεις σε φίλους και σε μέλη της οικογένειας. Αυτή η πολύτιμη και πολυδιάστατη βοήθεια που λαμβάνουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες από τις φροντίστριες τους ενισχύει σημαντικά την ψυχολογική τους κατάσταση.

Κάθε περίπτωση διαφέρει, ωστόσο η Antigonos Theodorou Private Employment & Immigration Services θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη φροντίστρια για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.